TV - TJEDNA VIZITA
(1.7.2002., no. 12.)

(prvih 7 vizita objavljeno je na www.klik.hr portalu, zadnja 16.10.2000., a ostale ovdje, pod KOLUMNE)

(Napomena - Vizita je bez pregleda Nove TV koji ima slab signal i OTV-a i NET-a koji na području Hrvatskog zagorja, točnije Gornje Stubice - nemaju signala)

TV SHEME I DILEME?

TRGOVCE (CLERKS) Kevina Smitha u petak na Novoj TV ste vjerojatno gledali/snimili, a budući da od 1.7. počinje nova TV shema HTV-a, ne propustite:

SMOGOVCI idu svakim radnim danom od 10.05 na Prvom.
Nažalost, Život na sjeveru je prekinut u repriziranju - i vjerojatno će ići ponovo tek u listopadu (schmrtz!) - a od ponedjeljka idu reprize drugih sezona (loših, prva je bila odlična) serija: Seks i grad, Obitelj Soprano (navedena je treća sezona, no navodno ide druga...), te solidna Nikita (srijedom od 21.40 idu nove epizode na POP TV-u)...

Svaki dan u vrijeme Dnevnika (19.30) na Drugom HTV-a ići će GLAZBENI ALBUM - s mixom pjesama iz određenih emisija: ponedjeljkom iz glazbenih festivala, utorkom "Za srce i dušu", srijedom "Nostalgija", četvrtkom "Hit HTV-Dora-Porin-Miss Universe", petkom "Moderato cantabile" i subotom "Do zvijezda zajedno". Pa ti onda nemoj gledati - Dnevnik!?

Ponedjeljkom od 20.50 na Prvom idu filmovi Krste Papića - počinje se s filmom "Lisice" (1969.)

OTV od utorka počinje re-reprizu 30 epizoda TWIN PEAKS. Ima li itko da je to već tejpao/divixirao. Neka se javi u roku odmah!

Srijedom od 20 na Prvom HTV-a ide dokumentarna serija TAJNOVITI SREDNJI VIJEK, a od 20.45 ciklus filmova Wernera Herzoga počinje filmom "I patuljci su počeli kao mali", a bit će još i: Moj najdraži neprijatelj, Aguirre-gnjev božji, Tajna Kaspara Hausera i Stroszek (nakon gledanja tog filma i slušanja ploče Iggy Popa "The Idiot" ubio se Ian Curtis)!
U srijedu od 21.30 na Novoj TV svakako morate snimati (ako mislite i Herzoga - treba vam 2 videa, ili čekajte reprizu ujutro u 4.40) i film Petera LORD OF THE RINGS Jacksona HEAVENLY CREATURES (jedini iz njegova opusa još nije divixiran) iz 1994. s Kate Winslet!
PLANETARNI ZVUK (klon Mjesečine) ići će tjedno srijedom od 21.15 na Drugom HTV-a,

U petak je na Prvom HTV-a NAŠE MALO MISTO Miljenka Smoje i Daniela Marušića u 13 epizoda po 55 minuta od 20.50; od 23.30 je FILMSKI MARATON: prvo je film Volkera Schlodorffa THE OGRE, pa dokumentarac o Johnu Malkovichu, pa Spielberg i CARSTVO SUNCA, a oko 5 ujutro Woody i SHADOWS AND FOG!
Petkom morate pratiti i odličnu sudsku seriju CENTRE STREET 100 Sideya Lumeta na Drugom od 21.15!

VOYAGER 6 ići će subotom od 18.40 na Drugom HTV-a.

TIŠINA MOLIM - nedjeljom će se navečer, u tjednom ritmu izmjenjivati sat posvećen filmu, pa sat vremena o kazalištu (a književnost, tračevi?), pa o filmu... dok se ne vrate SAVRŠENI SVIJET, POLA URE KULTURE, KNJIŽNICA, POZIVNICA, TRANSFER,GLAMOUR CAFE ... pod istim ili sličnim imenima, a s istim sadržajem...

Nabavite dosta videokazeta, bit će ovo sigurno vruuuuće ljeto! A tko će dočekati listopad i jesensku shemu?

... to be contiNUDE... (nije missspelling!)


Darko TV MAN(&yak) Ciglenečki