SUPERSUCKERS

 

SUPERSUCKERS 28.02.2007., Zagreb, KSET

Ne'š ti brkatog kaubojskog r'n'r-a u samo tjedan dana. Prvo Eagles Of Death Metal razvalili Tvornicu, a onda i Supersuckersi razvalili KSET, kojima pak to bio drugi pastoralno-pivski posjet u Hrvata. Kako nam spomenuta domovina ima dobrog i lošeg organizatora koncerata prezimenom Škugor, onaj dobri, imenom Mate, priuštio je još jednu nezaboravnu veselicu i dernek u klubu u kojem navodno više neće organizirati takva događanja, pa ujedno to bio i njegov rekvijem za KSET.

Taj "dobri duh" KSET-a, Mate, najavio početak koncerta za 22h, ali Supersuckersima se dig'o (kvasac, kur.., želudac...... popuniti prema želji i inspiraciji), te se oni u 21.30 popeli na binu pred skoro polupraznim KSET-om, ispunjen posjetiteljima koji nisu našli mjesta ili para za okolne birtije.

Prvih 20-tak minuta usprkos dobroj svirci bilo nekako mlako, ali onda odjednom ne znaš praši li to s bine rock and roll, punk, blues ili country, moraš biti ovisnik o čang-šlangu da bi došao do šanka u odjednom prepunjenom KSET-u, na tom istom šanku ne znaš tko pije a tko plaća, a atmosfera samo još više ključa. Pretty Fucked Up, Rock And Roll Records, Evil Powers i Creepy Jackalope Eye samo su neke od pjesama kojima Supersuckersi oduševili otprilike 70-minutnim setom, ali prava heroina koncerta bila je njihova bas gitara, zamjena za groupie djevojku, koju svi članovi banda imali u svoji rukama barem na jednoj odsviranoj pjesmi.

Odličan nastup, odličan zvuk, odlična publika i odlična zajebancija.i da se opet ponovi.

Tekst: Miroslav Sušnik - superfucker

Foto: Mirsad Mujkanović - ultrasuperfucker