ROLLINS BAND + UNLOGIC SKILL

20.2. 2002. Zagreb, Tvornica
Eto nas u Tvornici, po n-ti puta ove godine..., a tek je veljača... Buraz nije mogao ići, pa je mene dopalo da izvjestim poštovani publikum o jednoj od najvećih životinja rock'n'rolla! Idemo redom:

UNLOGIC SKILL nisu bili loši, no rap/hip hop ne volim, iako muzički dečki fino praše.

Henry Rollins i BAND (trio) u zagrebačkoj Tvornici nisu svirali dugo, ali je zato silina nastupa nadoknadila kraće vrijeme koncerta, ukupno sat i 15 minuta (počeo točno u 22), sa samo jednim bisom.


Legendarni tetoviranko i mišićavko (ovaj put ne i brbljavko, nije ovo "spoken word", samo je u par navrata rekao pokoju rečenicu), samo u kratkim hlačicama (hoće li ovako nastupati i u pedesetim-šezdesetim godinama života) opet je, kao i na ljubljanskim Križankama, dobrano oznojio sebe ali i cijeli stage (ishraćkao, ispljuvao), ali mu publika nije uzvraćala, ipak je ovo HC, a ne punk koncert.


Sviran je skoro cijeli zadnji album "Nice", ali i raniji albumi ("Get some go again", "Come in and burn") i pjesme kao: "Are you ready?", "Disconnect", "Tearing"...
Nije odsviran "Liar", navodno tu pjesmu više ne svira na koncertima, a bilo bi dobro da je i puno više pričao između pjesama.

Zamjerka koncertu je prevelika osvijetljenost cijele bine, te statična svjetla, što je možda smetalo i publiku da se višpe oslobodi, da više divlja. Ovako su ljudi guštali u sebi. Naravno, i ja, iako kraljevi i dalje ostaju NOMEANSNO!

Publike je, već uobičajeno za Tvornicu - bilo taman da nije gužva, a to znači nešto preko soma ljudi. Vjerojatno je i zgusnut datumar s odličnim koncertima kriv da se sve teže rasprodaju koncerti...

Sljedeće što nam u Tvornici nudi promotorska agencija Bina je AFROMAN 25.4. 2002. Možda još štogod uleti prije U2, 11.8. na Maksimiru!!!

(www.henryrollins.com)
(www.bina.hr)


Nino Ciglenečki