ROCK OTOČEC 2002. (najava)

5-7.7. Novo MestoU ZAGREBU NAJAVLJEN NAJVEĆI SLOVENSKI ROCK FESTIVAL - ROCK OTOČEC 2002.

U četvrtak, 13.6.2002. u Zagrebu na Prisavlju u pizzeriji "Maslina" održana je prva konferencija za hrvatske novinare na kojoj je najavljen tradicionalni europski Woodstock - ROCK OTOČEC 2002.

Poznati hrvatski glazbeni novinar Goran Bakić i FRANCI KEK, jedan od vlasnika slovenske firme "Festival Novo Mesto" na RO 2002 najavili su slijedeće izvođače;

petak, 5.7. Novo Mesto, ROCK OTOČEC: FUNDAMENTAL, LIVIO MOROSIN, BARE I PLAĆENICI, SAUSEGAS, SUPERHICKS (ska iz Makedonije)

subota, 6.7. Novo Mesto, ROCK OTOČEC: PERO LOVŠIN, SIDDHARTA, HARD TIME, DINO DVORNIK, SODDIHA

nedjelja, 7.7. Novo Mesto, ROCK OTOČEC: NOMEANSNO, H-BLOCKX, CORTO (feat. Goran Bakić!), MI-2


Osim najavljenih na rock festivalu održat će se i koncerti oko tridesetak demo grupa iz Slovenije i nekoliko iz Hrvatske (MRAČNI TIPOVI UŽASA - Pula, BRAIN HOLLIDAYS - Zagreb) i BiH (PROTEST - Sarajevo, HANDLE WITH CREW - Mostar) koje su u svojim mjestima pobjedile na natječajima za sudjelovanje na festivalu RO 2002.

ROCK OTOČEC 2002 uz glazbu i popularno kupanje u blatu nudi i mnoge druge zabavne sadržaje; bodypainting, razne igraonice i okrugle stolove, nogomet u blatu, birati će se Miss i Mister RO...

Organizator je osigurao za posjetitelje besplatan prevoz autobusom od Novog Mesta (ako dolazite vlakom ili autobusom) do festivala te besplatan parking (za one koji dolaze automobilom). Osiguran je i svakodnevni besplatan prevoz za posjetitelje na kupanje na rijeku Krku te besplatan kamping prostor sa infrastrukturom (tuševi, WC) te stalno dežurstvo liječnika i hitne pomoći.

Cijena ulaznice u pretprodaji za jedan dan je 13 EURA, a za tri dana 29 EURA + gratis CD RO 2002!

Darko Budna