RIBLJA ČORBA

25.3.2002. Ljubljana, Tivoli


Koncert RIBLJE ČORBE održan u prepunoj maloj dvorani hale Tivoli!


Oko 3.700 posjetitelja ovacijama dočekalo Boru Đorđevića!

Iako bez najava i reklame, kao i ignoriranja hrvatskih medija - na koncertu je bilo mnogo Hrvata iz Pule, Rijeke, Splita, Krapine, Zagreba, Slavonskog Broda i Osijeka.

"Dobro veče Ljubljana! Dugo nas nije bilo. Ne verujte svemu što se priča." - rekao je Bora na samom početku , a dvoranom se jednoglasno zaorilo "Boro, majstore!"

Koncert je započeo pjesmama sa zadnjeg i pretzadnjeg albuma ; "Crno beli svet", " Srbin je lud", "Hoću majko, hoću u gradsku čistoću", "Ljubav ovdje više ne stanuje", "Gastarbajterska"…a nastavio odličnim starim baladama; "Dva dinara, druže", "Vetar duva" i "Dobro jutro". Između svake pjesme Bora bi ispričao pokoji vic u svom prepoznatljivom ironičnom stilu. Kao zadnju pjesmu na koncertu najavio je "Pogledaj dom svoj anđele" nakon čega se sa grupom povukao s bine.

Publika je tražila još!

Izašavši sam Bora se još jednom zahvalio na "…srdačnom prijemu…" i posebno je pozdravio "ekipu iz Splita i Sinja" koja se isticala velikim transparentom u mnoštvu.

Nakon gromoglasnog skandiranja - Bora je uz akustičnu gitaru izveo još dvije pjesme; noviju - "Jebi ga" i prvi hit RIBLJE ČORBE - "Lutku s naslovne strane", a potom mu se pridružio ostatak grupe


(Miša- bas, Džindžer - gitara, Vlada - klavijature, Vicko - bubanj)

da odsviraju za kraj - "Ostani đubre do kraja".

Osim sijede kose i suvišnih kilograma - članovi RIBLJE ČORBE i dalje zvuče jednako rockerski upečatljivo, konkretno i "bez dlake na jeziku" kao i u svojim najboljim godinama!

 

Kao predgrupa nastupili su ZAKLONIŠČE PREPEVA - grupa iz Nove Gorice koji gotovo sve pjesme izvode na srpskohrvatskom jeziku uz formulu isviranih ograničenih melodioznih gitarskih rifova začinjenih provokativnim sastiričkim socijalno-političko-ljubavnim tekstovima u stilu Bore Đorđevića uz dodatak socrealističke ikonografije i fanatičnog magnetizma kojim zrači idejni vođa - Vanja Alić.
Krajem 90-tih uspješno su se promovirali u Srbiji, a svoj rad danas proširuju i na BiH surađujući i nastupajući s E.J.Kurtovićem i ZABRANJENIM PUŠENJEM. Nedevno im je izašao i najnoviji multimedijalni CD pod nazivom "Odoh majko u rokere".

Koncert su započeli pjesmom s novog CD-a spojivši "Intro" + "Nešto kao Đimi Hendrix" i "Odoh majko u rokere". Nastup im je bio pomalo zbrkan, isprekidan i, na trenutke - raštiman, ipak publika ih je zdušno podržavala, a što se osobito osjetilo pri izvođenju pjesme "Računajte na nas" koja je zasigurno njihov najveći adut.

darko.budna@kc.hinet.hr