PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS
 

3.2.2004. Zagreb, Gavella

PIPSI su bili fenomenalni u Gavelli, u utorak, 3.2.2004. - u sat i 50 frenetičnih minuta pred oko 400 fanova (Fala Sanjinu - beskrajno, a Jeleni - bok!). Ovaj koncert trebali su vidjeti svi kritičari i oponenti benda, a ponajviše Dubravka Ivaniša (koji im može reći, kao u refrenu pjesme: ČI-PLA!). Koji hoće li to ili neće - jest guru! U "2x2" jednostavno je briljirao (na kraju je na koljenima mantrao!) i to mi je definitivno vrhunac koncerta.

Ovo bi trebalo ići i na ful DVD ili makar da HTV prikaže! Najbolje su mi zvučale nove pjesme, mada su i one starije, nabrijanije (jer od novih to je jedino Mrgud) odlično zvučale. Zbilja se vidi da (mnogoljudni) bend bjesomučno vježba, a upotreba kompjutora na stejdžu diže svirku - sa svim efektima i elektroničkim dijelovima i uopće ne smeta.

U puno pjesama aranžmani su (na)elektirizirani (totalno drugačiji "Pjevač Beatlesa i Stonesa" - čudna, ali odlična verzija), promijenjeni (tako nešto radi i Urban, drugi guru, čiji bend također koristi harmoniku uživo), a nova pjesma "(Ja sam) Onaj kojeg nema" prava je rasturačina. No, Ripi je morao malo i skiksati (zaboravivši kraj teksta u "Poštaru", tamo gdje počinje "cirkus") - i to je ispalo simpa, kao razbijač (ostatka) napetosti, a nakon toga sve je bilo kao u (dodatnom) transu, Narko, Bog, Bitlsi, 2x2, Na putu prema dole...
Duyvis je na kraju dijelio kirikiriki (ultrapreslan za moje nepce, ne kupujem inače!), CD-i su bili po 70 kuna... pa kompletirah sve što mi je falilo osim prvijenca ... Bajka...aaa (koju nažalost nisu izveli, a šteta što nije upao i Porculan, a Romana B. bi rado da su upale i Gume na kotačima!). ZDROBI ME ŠIVA! Po novu porciju - prvom prilikom!


Set lista:

Dobro (instrumental)
Ne igraj se Isusa
Mrgud, gorostas i tat
Mak
Baka Lucija
Plači
Sao Paolo
Susjedi
Vjetar
Rosita Pedringo
Nacionalni park
(Ja sam) Onaj kojeg nema (nova pjesma)
Kako funkcioniraju stvari (pjevala Đana, a ne Yaya)
Poštar lakog sna
Dan mrak
Narko
Bog

Bis 1:
Pjevač Beatlesa & Stonesa
2x2

Bis 2:
Spava (instrumental)
Na putu prema dole

Darko Ciglenečki