Proslava 450. emisije OKHRK braće Bađun: PUN KUFER, ELEKTRIK BUTTSHAPERZ

2.11.2002. Varaždin, Rogoz


Kao uvod - tekst sa Terapija sajta:

U današnjim (05.11.2002.) dnevnim novinama (tiskanim i na Internetu) pojavili su se prilično neistiniti napisi, jednog od članova grupe Pun kufer, koje prenosimo u cjelosti, a reakciju na te bezočne laži pročitajte u nastavku.

U VARAŽDINSKOME HNK
Zbog incidenta prekinuli nastup
Na promotivnom koncertu grupe Pun kufer, na maloj sceni varaždinskoga HNK, došlo je do incidenta zbog kojeg su revoltirani članovi benda usred pjesme demonstrativno napustili pozornicu. U pola nastupa pred punom dvoranom pijani gost počeo se penjati na binu otimajući mikrofone i bacajući boce. Ovaj neugodan incident bend je pokušao ignorirati nadajući se pravodobnoj reakciji redara, no kako ona ni nakon desetak minuta nije uslijedila, morali su sići s pozornice. Razočarana publika podržala je odluku benda.
(Ju. H.)
(Večernji list i Vjesnik, 05.11.2002.)

Hrvatska scena
Pun Kufer prekinuli nastup jer ih je omeo prijatelj redara
Prenosimo vam dojavu izdavača benda Pun Kufer koji je u subotu prekinuo nastup u Varaždinu jer ih je omeo pijani posjetitelj: "Na subotnjem promotivnom koncertu grupe Pun kufer, na maloj sceni varaždinskog HNK-a, došlo je do incidenta zbog kojeg su revoltirani članovi benda usred pjesme demonstrativno napustili pozornicu. Pun kufer je bio u pola nastupa pred punom dvoranom Rogoz, kad se pijani gost počeo penjati na binu, otimati mikrofone i bacati boce. Bend je ovaj neugodan incident pokušao ignorirati, nadajući se pravodobnoj reakciji redara, no kako ona , ni nakon desetak minuta nije uslijedila, bili su prisiljeni sići sa bine. Razočarana publika je, podržala odluku benda. Kasnije se ispostavilo da je alkoholizirani gost znanac redara, koji su se bendu pokušali opravdati rekavši da nije tako jednostavno udaljiti nekog iz dvorane. S obzirom na ovakav pristup prično jednostavnim organizacijskim problemima, nije čudno što hrvatske klupske scene gotovo da i nema."

(www.monitor.hr)

Kao prvo treba objasniti, da ovo nije bio "promotivni koncert" grupe Pun kufer, već su oni nastupili kao gosti na proslavi 450. emisije "Obračun kod HR korala", koju vode braća Bađun na varaždinskom radiju "042", a uz Pun kufer te večeri nastupili su i varaždinski Elektrik Buttshaperz.
Za vrijeme nastupa grupe Pun kufer, inače dobro popunjena podrumska scena varaždinskog HNK, potpuno se ispraznila, zbog činjenice da članovi grupe, a prvenstveno pjevač nisu ostvarili nikakav kontakt s publikom (nisu čak rekli ni "Dobro veče!"), a nezainteresiranost za događaj dovela je do toga, da je ispred njih ostalo par njihovih prijatelja i "pijani gost", koji je napravio "incident".
"Incident" se sastojao od laganog striptiza do pasa "pijanog gosta", koji se u tom trenutku našao sam na sredini Rogoza, te dolaska na pozornicu i plesanja u ritmu muzike. Nitko od nazočnih pritom nije vidio "otimanje mikrofona i bacanje boca" od strane navedenog.
Bend "ovaj neugodan incident" NIJE "pokušao igonorirati" već je pjevač, ispred začuđenog ostatka benda, samoinicijativno napustio pozornicu, vjerojatno revoltiran slabim izdanjem te večeri, što je primjetila i većina publike. "Pijani gost" je vrlo brzo udaljen iz prostora HNK, no uvrijeđene "zvijezde" više se nisu pojavile na pozornici.
Inače, rečenica "Razočarana publika podržala je odluku benda" u potpunosti je točna, no treba dodati da je publika bila razočarana nastupom benda Pun kufer, a ne "incidentom", te je zbog toga podržala odluku benda.
Ako je ova izjava za novine jednog od članova benda i bila promotivna kampanja, što me nebi začudilo, jer za ovakav nastup prema publici koja plati dolazak na njihov koncert, rekli bi naši stari "Kaj je preveč ni s kruhom nije dobro!". A ako takva vijest zaslužuje tiskanje u dnevnim novinama tipa "Večernji list" i "Vjesnik" - nemam riječi.

Predrag Brlek

PAUL RAUL o svemu:

Evo pročitah Pedijev demarš na cviljenje i laprdanje "benda" Pun kufer (prazne slame).

Bilo bi dobro:
1. napraviti forum, pa da i drugi kažu svoje mišljenje o koncertu, a i o stranicama Terapije.
2. poslati Pedijev tekst izdavaču Punog kuferčića, pa nek' i on kaže koju, ako ima muda i zdravih očiju (budući je bio na koncertu i sve je lijepo vidio). Inače, jadan je izdavač kojem je PKčić "glavni" bend!
3. poslati Pedijev tekst i Monitoru i listovima koji su ga objavili (sa željom ne da se gloži oko nastupa bijednog zabavnjačkog ansanbla ljubitelja lakih nota, već radi zaštite dostojanstva i digniteta malobrojnih VŽdinaca koji štuju RnRoll i tekovina naše revolucije i domovinske borbe!
4. napraviti link na stranice i mail (ako ih imaju) družbice muzikaša koji se zovu Pun Kufer (kojih mi je pun KURAC), pa da i njima nešto pripomenemo!
5. prenijeti Periju i drugom VŽdincu da sviraju (u) KURCU (Punom), iako su dragi dečki, ali bum ih tužil mamama da društvo loše utječe na njih.
6. Predložiti Samiru da ih opet (čim prije) ugosti u svojem prostoru i da Vinko bude redar (to ću ja prenjeti Samiru). "Pijanom" posjetitelju obavezno dati besplatan upad i piće!!!
7. Predložiti braći Bađun da ih i dogodine pozovu na svoju obljetnicu (draga Braćo, budite dostojanstveni...ne nasjedajte na objede....znamo mi tko ste vi....uzdignite čela i ponosno koračajte Gradom).
8. Objaviti ovaj moj mail kao TEXT MJESECA!!!

Adios,
Paul Raul