MIRO MIRT & GIVE THEM TO HEAR

9.8.2002. Klub mladih, Donja Stubica


U događanjima mrtvoj ljetnoj sezoni, donjostubički klub mladih "Stub-klub" (zahvaljujući tome što Zvonimir "Zvonček" Babiću još uvijek ima volje) organizirao je još jedan rock party u svojim prostorijama u sklopu OŠ Donja Stubica.

U petak, 9.8.2002. odličnim umjetničkim performanceom-koncertom WHAT'S IN THE JAR nastupio je Miro Mirt iz Stubičkih Toplica (odličan light, svijeće uokolo, instalacija na stolici, odličan natpis

; sa stropa su visjele crne trake - simbilizirajući "zatvor" u kojem se nalazi svaki umjetnik kod nastupa, a Mirt je bio, kao što je to i napisao na zidu - sramežljiv, no to je brzo prestalo, pogotovo kad je skrivenu rodu ispred sebe otkrio i stavio je na stari gramofon na kojem se ona okretala dio koncerta).

 

 

Matija MARSHMALLOW Habijanec dobio je dostojnu konkurenciju, no Miro je tek objavio prvi CD, ima još dosta da stigne Matiju. Po svemu sudeći drugi će uskoro jer je Miro rekao da nije svirao nijednu pjesmu s tog cedeja (nisam ga imao prilike slušati, Miro, prži i idući put možda i prodaš pokoji!).


Svoj prvi nastup imao je i bend GIVE THEM TO HEAR iz Stubičkih Toplica koji su jako dobro odvirali obrade Nirvane, Clash i drugih što je veći dio mlađahne publike odlično prihvatio, a posebna je atrakcija bio njihov bubnjar - 12-godišnji Martin Puntarić koji je vjerojatni najmlađi rocker-svirač u Hrvatskom zagorju! Njegov brat Marko svira bas, a gitara i glas je Tomislav... a nekoliko pjesama pratili su "izdanka obitelji Mirt" iako je većinu koncerta svirao klavijature pa gitaru...

Čekamo sljedeći nastup, Mirek sigurno ima još iznenađujućih ideja... šteta da ovo nitko nije snimao kamerom... Gokulovci će je drugi put zasigurno ponijeti, je li Jasmine, Džima i Siniša...?

Darko Ciglenečki