kliktaj! za full photo report...

 

 

subota, 20.3. Varaždin, Ex:
KRANKENHAUS GOODBYE
(DOBRI HUHOVI, EONI, BOOMERS, TRAUMA, KRANKENHAUS)

U subotu, 20.3. u varaždinskom Ex-u KRANKENHAUS su se službeno oprostili od svoje publike i "okačili kopačke na klin" pred stotinjak ljudi.
Moja velikost je od strane Fiće BUTŠEPER-a bila zamoljena da otvori večer i tako bi. Nažalost, u prostoru kod bine više ne radi šank tako da je Ex ustvari podijeljen na dva dijela, što ustvari znači da je najvjerojatnije da će šankasti dio biti ispunjeniji.


DOBRI DUHOVI (tj. Ivica i Tvrtko) otvorili su krankennight sa "Razgovarali smo pjesmom" (koja se nalazi na CD-u "Kako je propao Krankenhaus?! - greatest misses '95 - '98 koji je promoviran te večeri, te se mogao nabaviti za samo 25 kuna, a na štandu su, kao pravi bendovi imali i plakat te majicu!). Naravno DUHOVI ne bi bili oni kad ne bi obradili i krankenov "Duh".

Tročlani EONI odsvirali su "Opet" i "Žarulje" (koja je bila i najizvođenija te večeri).

BOOMERS su otpankerirali nekoliko svojih pjesama te ultražestoku verziju "Heaven".

TRAUMA je bila najbolji bend večeri (budući da se nitko od Krankena nije penjao na binu, što bi ipak bilo za očekivati i šteta da se to nije desilo). Između svojih pjesama (sjajni "Ministar financija", "Moj pas nije živ", Rupa...) svirali su Krankene ("Žarulje", K.U.Ć.A....) te ostale obrade ("Ulični hodač", "Weeping song", "A means to an end"..) čime su privukli najviše ljudi do bine, a time i najviše (zasluženog) pljeska.

Među varaždincima je bila i stubičko-krapinskotoplička ekspedicija u štiri auta te time priodnijela i posjeti, ali i prodaji diska.
Eto, sad od varaždinskih bendova, uz kompilaciju "Varaždinske rock večeri" CD-ove imaju DIRECTED CREW (regularni album), DOBRI DUHOVI (promo CD, no uskoro će snimiti i objaviti album za ANUBIS, kao i ATEISTI), KRANKENHAUS je, eto dobio CD, jednog dana vjerujem i pravi, studijski album, za koji ću, također rado napisati (ako do toga dođe) kakav predgovorčić, kao što postoje 3 na omotu CD-a (u dodatku u rubrici RECENZIJE MULTIMEDIJE - vidi moj tekst, tekst Bađuna i Ramljaka)!

Jedini minus večeri bio je što se ipak očekivalo da će netko od krankena biti barem neko vrijeme na stejđu, a razočarao me i Dudo koji se ni nije pojavio u Ex-u. Šteta, ne vidjeh dugo čovjeka, no objasnit će mi u pismu što bješe razlog tomu. Nije valjda išao na otvorenje novog kluba u Varaždinu "Rock power club, u Preradovićevoj, kraj Društva "Naša djeca" jer za to će biti još vremena pa makar Gobac i Funky Town više ne svirali, a i za uvježbavanje saksofona uvijek ima cajta. KRANKENHAUS IS NOT DEAD pisat će se po zidovima u bližoj i daljoj bludućnosti!

P.S. Krankeni su ipak svirali nekoliko pjesama nakon nastupa TRAUME (opet, žarulje dub, volumena, ona se budi, slika, duH...), no u trenutku mojeg (našeg) odlaska to nije uopće bilo ni spominjano od samih (bivših) članova kao mogućnost, a poslije 02 sata ujutro (ili više), po službeno završenom koncertu i s perspektivom od oko 2 sata vožnje do kuće nije bilo moguće ostati duže u Ex-u. Šteta što to nisam vidio/čuo, no poslat će Pedo snimke. On i Ficho kasnije su još i dj-irali, kako me izvještava pouzdani (neimenovani) izvor. "Više sreće drugi put" (a i VJEŠTICE nažalost prekidaju s radom!).

(
Darko Ciglenečki
)