11.6. 1999. Krapina, Hušnjakovo
"Noči Dedeka Kajbumščaka"U petak, 11.6. u Krapin, na Hušnjakovom su počele "Noči Dedeka Kajbumščaka", a program je vodio "pračovjek" Papageno i njegova pračovjekica. Koncert je trebao početi oko 18 sati, no zbog nevremena (a to je open air, pa ja, ziheraš nisam ni riskirao) počeo je tek oko 22h, uz, naravno, ne tako brojnu publiku, a svirali su (Matija mi je izreferirao, no ne garntira 100%): SCHIZOID WIKLER'S, MODROBRADI, I DON'T THINK SO, FNC DIVERZANT, AIRY WALL, OKO ILUZIJE, MARSHMALLOWS. Razglas je bio jako dobar, u što sam se uvjerio sljedeće večeri, no ono glavno sam propustio jer nisam mogao doći prije 22h.

U subotu, 12.6. svirali su (po Matiji, a konzultirao sam i organizatore, Turističku zajednicu): CHANG FFOS, CLEAN, ANALENA, PEACH PIT, WEEPING WILLOW, PHANTASMAGORIA, THE FICTION, STELLA + JUCI.

Stigao sam negdje pred kraj slovenskih WEEPING WILLOW. PHANTASMAGORIA je standardno otprašila obrade koje i inače sviraju (DIVISION, CURE, BAUHAUS, MIZAR, STOOGES...), fotke ćete vidjeti kad ih razvijem i ako uspiju (jesu - koliko toliko, jer je prejako osvjetljenje zblesiralo mog "idiota"). Nadam se da će ovaj, uz GRČ najstariji demo bend u Hrvatskoj (oko 15 godina) barem početkom sljedećeg tisućljeća objaviti prvi album, jer ga, unatoč mnogim kritičarima, zavređuju, a mnogi koji ga nisu zavređivali olako su objavljivali i ništa postigli (posjetite i njihov CD shop MILLENIUM u Ilici!).

FICTION priznajem nisam pazio jer se trebalo ispričati sa mnogim frendovima a i popiti koju biru.

STELLA (+ JUCI) solidno su rokijali i prašili po CCR i sličnim šezdesetašima i sedamdesetašima i drago mi je da sam ih (legende zagorskog rocka) vidio kako izgledaju: gitarist Tom Antolić (u njegovom demo studiju mnogi su snimili prve snimke), Bubnjar Čiko, basist Hustić i vokalist (koji je nakon nekog vremena smjenio Jucija) Tihač (inače vlasnik r'n'r birca br. 1 u Krapini "Barrock") ukopani i vremenu dok se još nisam ni rodio. Žao mi je što sam propustio puno dobrih mladih bendova, "više sreće drugi put" i "nema mjesta suzama". Neki su i na HGF-u!

 

(TEXT + FOTKE: Darko Ciglenečki)