HGF ZABOK FESTIVAL 2007.

 

HGF ZABOK FESTIVAL 2007- finale + KUD IDIJOTI, 16.6.2007. Zabok, kino dvorana

Na finalu HGF-a - Hrvatskog glazbenog (demo) festivala održanog u subotu,16.6.2007. u zabočkom kinu na plus 40
(nešto a la Tvornica) pobijedio je bend HEROINA (Zagreb),


drugi su SAKE (Pula) - i oba benda idu na ROCK OTOČEC, a publika je odlučila da im se najviše sviđaju varaždinski VOODOO LIZARDS (začuđujuće, vašem izvještaču svidjeli su se najmanje, a ni PRETTY LITTLE NIGHTMARE nisu baš nešto posebno), pa je zbilja realna ocjena žirija - kao da sam i osobno glasao - osim što ne stigoh na nastup prve grupe F.A.U. - ali navodno ne propustih noting spešl.
Zvonček je opet okupirao dio ulaznog prostora svojim plakatima i urnebesnim porukama (kikirikija, kokica... zbilja je nedostajalo, samo piva i pepsi bili su premala ponuda), WC je, kao i sama dvorana, u poluraspadnom stanju - zbilja je krajnje vrijeme za pregradnju prostora u multimedijalni centar!


KUD IDIJOTI kao gosti večeri (iza ponoći i samo, zbog policije - do 01.15 sati, kad je bilo najnapetije ("Kad sunce opet zađe...) i besplatan ulaz, kao i svih polufinalnih večeri, nije dupkom napunio dvoranu no preko 300 posjetitelja cirkuliralo je uokolo, a nekoliko novih uvodnih pjesama legendarnog KUD-a baš i ne daje puno optimizma za nastavak karijere (novi album?) pulskih punk djedica koji se već 26-7 godina nalaze na sceni (sa desetak godina manje koncertnog posjetiteljskog staža skoro slično sam se osjećao među hrpom klinaca, pa i svojih učenika, dok smo često vani (Zupi, Piki, Marko, Đurica, Matija H... pričali o "doberim starim vremenima")), a Sale će vjerojatno ipak doživotno izvikivati svoje legendarno "Tenk ju pipl, hvala ljudi!". Meni je došlo vikati: viva dr. Fritz & Ptica!
Fala, ali u zatvorenu dvoranu u kojoj se zbog buke (u susjedstvu su stambene zgrade) nisu smjela otvarati vrata da se malo ventilira, više ne ulazim, da ne znam tko nastupa. Tih plus 40, dim i vlaga (podovi su bili mokri ko da je netko sve zalio pivušom) ipak nagone da bi open air bio prihvatljiviji.
No, raspoloženje mi je doma povratila net informacija da je nebo skaralo koncert onog kripla koji se naziva po oružju, a htio bi se igrati i mača i magije (uf, dok ovo završavam - svršio je i dotični odgođeni koncert (?) na HRT + kanalu, pa sutra ili prekosjutra pripremite kante za bljuvanje nakon što prolistate "svoje omiljene novine"), te da također nije odigrano finale košarke gdje bi se slični kretenoidi sigurno pobili.
A na Rokaj festu ipak su ljudi tu večer očito uživali (LET 3...), što znači dobar vjetar u leđa za Radar fest. Ili za koncert posvećen Animatoru Kreši Blaževiću, koji je neobjašnjivo - također u srijedu, 20.6., ali na Šalati. Hoće li netko tako namjerno minirati i IN MUSIC FESTIVAL? Valjda ipak neće!

Darko HGF (koji ima "čavel v glavi") Ciglenečki

P.S. Evo i linkova na stare HGF-ove, jedan, pa drugi, treći, četvrti, peti, šesti... (ni sam ne znam što se krije ispod...)...