FIGHTING FISH
Gjalski, Zabok, 9.10. 1998.


Eto i mene nakon duuuugo tajma u Džalskome (kako ćeš drugačije zvati klub-diskoteku koja ti je nekad bila draga, a sad nije jer je preeevelika...) Opet se otvorila sezona koncerata, četvrtkom sviraju demo bendovi, 15. 10. su na redu PERMAFROST, a prije su svirali VOODOO, KRUG LUTAKA, THEE LARCHE, LOST BANDOTOS, nisu me obavještavali, kao ni prije...

Petkom uobičajeno svakih par mjeseci sviraju i FIGHTING FISH i uvijek skupe solidno ljudi (čitaj petstotinjak, zajedno sa onima vani i oko “tom tom đerija”...). Ovo je bio i PIDJAMA PARTY (besplatan upad u piđami, spavaćici, po mogućnosti prozirnoj) ,ali i BLOODY MARRY PARTY - sve po 10 kUna ! Uobičajen je i početak koncerata iza 24 h, pa ni ovaj put nije bilo drugačije.

Devetoročlana postava (“Crybaby” vokalistica, def, trubač, saks, 2 đitre, bajs, klavijaturistica, bubanj) počela je sa, rekli su mi, nisam vidio sam begining “I feel good” (niste ni sumnjali, “obradaški” bendovi uvijek sviraju istih 5-10 pjesama, uvjerite se iz djelomičnog popisa songova), a iz širokog repertoara nabrojit ću: “Rollin’ on the river”, Nathalie Imbruglia “Thorn”, RHCP -čak 2 komada, ako sam dobro neupućen, Nogomet od Pipsa i Čarlija, Funkymaniac od Divasica ili Freakys (valjda, ne sudite prestrogo o meni ako griješim u svezi glede mede i dućana), “Smijem se” JINX, “You’re the one that I want (“Groznica petkovne večeri”- John i Olivia i - Popaj), “Perfect” FAIRGROUND ATRACTION, “Walking on sunshine, ... a BIS je začudo popunila PREDALEKA PROVALA (dobro da nije TELEĆI ODRED) i “Od mora do mora” i “14 palmi” (hvala zlatarskoj Danijeli da me je uputila u naziv i porijeklo ovog narodnjaka, inače bi umro u neznanju).

Sve u svemu, u svakom slučaju (i slične bljezgarije koje nazovi kritičari moraju uporijebiti barem 666 puta u tekstu od 3 reda) dobar kočnerto, sa poboljšanim razglasom u Ksandoru Šaveru (ipak me dugo nije bilo), a navodno i snimke ispadaju jako dobro, mada se ovaj put duhači-puhači nisu baš skroz čuli, bend je zadovoljio prisutne i nazočne, mene polovično jer bilo je tu nekih pjesama koje SOULFINGERSI i drugi obradaši ne sviraju, a ni Zlatarbistričke ZVIJERI, kamo je otišla druga pjevačica FF-a, no njih sam gledao samo jednom (vidi stare ZZ-ove) pa ne znam jesu li i dalje na visokom nivoju.

Nekako se izgubila duša Đalskoga, dolazi manje Ljudi, a i ekipa se rasula- mnogi su, kao ja, završili ili završavaju faksove i rade, mnogi su tek krenuli na faks pa su većinom u Zagrebu, pa eventualno izađu van u subotu, ili, kao što sam i ja, izlaze u Zagrebu, pa im se ne da preko vikenda izlaziti van i u Zagorju, ipak je u Zagrebu malo veća ponuda.Dakle, nije to nekadašnji feeling, nove, mlađe, tek treba upoznati. Očito ni denseri i denserice ne dolaze više petkom, možda će ipak rokeri preuzeti kolo, možda najavljeni novi HGF (5. i 7.1. 1999. WILBOUR, THEE LARCHE, THE LOST, KRUGEL, ŠIBER, ZVIJERI, PERMAFROST, KID & DICK, NEZBIT, VOODOO, FIGHTING FISH... ) ipak pokrenu stvari nabolje, i live CD sa tim zagorskim bendovima (ako će doći do objave) možda ih pokrene iz učmalosti. Sumnjam, no nadam se da bi, ako se sve isfura, sve moglo imati više efekta od varaždinaca ili nekih drugih kompilacija sličnog tipa. Vidjet ćemo, rekli su gluhi !?!

d’ARC’ o - fishie fishie PYTHON fish (papri- kash) ... etc ... itd