53. EMMY (američka tv nagrada)

L.A., 4.11. 2001.

 

Američka TV nagrada EMMY konačno se održala po 53. put - 4.11. 2001. u L.A.-ju (treća sreća - odgođena je bila dodjela 16.9. i 7.10. - zbog Osame bin Ladena).

Najviše nominacija, čak 22, imala je serija "Obitelj Soprano" - osvojila je 3 emića, a od 18 nominacija "Zapadno krilo" - osvojilo je 8, uz onu najvažniju - u kategoriji najbolje dramske serije (konkurenti su im bili: "Pravda za sve", "Hitna služba" i "Zakon i red").


Od nominiranih humorističnih serija na HTV-u gledamo na Emmyju pobjedničku - izvrsnu seriju "Seks i grad", a gledali smo seriju "Frasier", dok ostalo ima NOVA TV: Svi vole Raymonda, Malcolm u sredini, Will i Grace...


Najbolji dramski glumac je James Gandolfini ("Obitelj Soprano"), a nominirani su bili i: Martin Sheen, Rob Lowe, Dennis Franz, i Andre Braugher.


Najbolja dramska glumica je Eddie Falco ("Obitelj Soprano"), a nominirane su bile i: Lorraine Bracco, Amy Brenneman, Marg Helgenberger i Sela Ward.
Najbolji komičar je Eric McCormack (Will i Grace), a natjecali su se i: Kelsey Grammer, Ray Romano, John Litgow, Frankie Muniz.
Najbolja komičarka je Patricia Heaton (Svi vole Raymonda).: Calista Flockhart, Sarah Jessica Parker, Debra Messing, Jane Kacmarek.
Najbolja dramska sporedna glumica je Allison Janney ("Zapadno krilo"), a sporedni glumac Bradley Whitford ("Zapadno krilo").
Najbolja režija - dramske serije: Jonathan Kaplan (Hitna služba);
Najbolji scenarij - dramske serije: Robin Green i Mitchell Burgess (Obitelj Soprano)
Najbolja režija - humorističke serije:James Frawley (Ed)
Najbolji scenarij - humorističke serije: Alex Reid (Malcolm u sredini)
Najbolji sporedni glumac - humorističke serije: Peter MacNicol (Ally McBeal)
Najbolja sporedna glumica - humorističke serije: Doris Roberts (Svi vole Raymonda)
... fale još tehničke nagrade...

4.11. bila je i proslava 1. godine rada NOVA TV - a nakon dodjela Emmy nagrada čeka nas skijanje (samo da Janica ozdravi), Miss svijeta... i puno filmova i serija koje su oteli HTV-u. Samo da otmu i bolji odašiljač pa da ih bolje vidim... Blažićko i večernjakovica Bojana Radović dobro su vodili kroz program - koji sam mogao samo čuti, ne i vidjeti zbog lošeg signala (pa i nisam od 2 ujutro izdržao pratiti ovaj radio prijenos skroz do 5 ujutro). Valjda ne zadugo...

D.r C. (TV Tjedna Vizita)