DUO NOS +
(27.2.1999. Oroslavje, "Fastić")

U subotu, 27.2.1999. u oroslavskom "Fastiću" svirao je zagrebački "DUO NOS +" koji nisu duo, već trio: vokal Mirela Bosnar, vokal & "talking head" i gitara Hrvoje Handl te gitarist Čedomil Uglješa - Snoopy.

U nekoliko setova sa više od sat muzike u komadu odlično su zabavili svakom minutom sve puniji "Fastić". Ovi odlični "unplugged" akustičari suvereno su vladali i domaćim i stranim "favoritima" i "staritetima" (ali nije nedostajalo i novijih skladbi), dakle na terenu na kojem odlično igraju SOUL FINGERS, a naši Zagorci ih sve žele dostići (FIGHTING FISH, ZVIJER). Repertoar od dvadesetak "sigurnih" zicera koji uvijek pale bili su: Proud Mary, Blue suede shoes, Wild thing, Killing me softly, Pretty woman... Pit i to je Amerika, Fa Fa, Balkan, Možeš imat moje tijelo, Pismo, Nogomet... i mnoge druge, od Kazališta, Valjka do...

Ne smijem zaboraviti ni odličnog usnoharmonikaša Krešu, koji se povremeno pridruživao bendu, pogotovo na blues pjesme, a koji je uskočio i na "spontanu" fotku (bit će vidljivo kad do kraja ispucam film i razvijem je).

Bend postoji 9 godina, svirali su na mnogim mjestima u Zagrebu, zarađivali solidnu lovu na jednom mjestu gdje su morali svirati doslovno sve, no to više ne rade i ne misle više na "zabavnjačko-narodnjački" način podilaziti publici ni gazdama. Od jeseni s njima je pjevačica Mirela (odličan potez, ima i glas i stas). Nisu još objavili svoj album, no na CD-u "Chansone fest '98." nalazi im se pjesma "Balada za balerinu". Inače, četvrtkom ih u Zagrebu možete vidjeti u "Sakristanu", a petkom u "Servusu". Nećete zažaliti, kao što nisam ni ja kad sam ih na Habin nagovor otišao vidjeti. I drugi put ću, sa još više ljudi! (bukirajte ih svakako: Čedomil Uglješa - Snoopy, tel: 01/660-0562, posao: 01/6125-794, Zahradnikova 13, Novi Zagreb)

(el CiD)