COSMIC PSYCHOS + BABIES, 28.9.2001. Orto bar u Ljubljani

28.9.2001. Orto bar u Ljubljani

 

U podnaslovu: volite li još r'n'r? Nije bitno razumijete li ili ne, nekako bojim se da jako malo ljudi čita ovo. I propitkujem se, ima li sve ovo smisla. I odgovaram: ima. Zato što:
a) Babies su meni jako draga grupa i samo su potvrdili napokon i Slovencima/Slovenkama da znaju i vole svirati r'n'r kakav nažalost nemate šanse često čuti, a koji su neki pristojno pokopali i čekaju uzbuđenja s druge strane. Ne znam kako je s vama, ali u mene su jedino onako još Overflow uspjeli "pustiti struju" i da, bio sam kao nekad. Koliko god voljeli ili ne voljeli Lou Reeda, on je fino sažeo opis onoga što se čulo u Orto baru od 22.15 do 23.00 te večeri u: "nothing can beat one guitar and bass and drums".
b) žao mi je što smo samo nas 12 bili svjedocima s hrvatskim ispravama, ali mi je drago zbog ekipe iz Kutine čiji je istaknuti član te večeri dao veliki doprinos pobjedi Mršavih protiv Debelih. Bilo bi šteta to propustiti jer znam da ih nogomet raspamećuje isto kao i r'n'r.
c) Psychosi su bili okej, meni možda malo dosadni pošto je treći put u 3 godine prilično visok prosjek, ali opet se pod zatresao i ako je utjecaj r'n'r-a na vaš stomak mjerilo kvalitete, ovi momci bi vam se svidjeli. Hm, da su neki momci baš i nisu, ali su opet u punom sastavu i znaju kako svirati jednu te istu pjesmu satipo a da ti ne bude previše. Napokon sam saznao odakle Rossu onaj zvuk bas pedale, ali to neću otkriti. Baš me zanima da li ste se ikad zapitali kako postigne onakvu distorziju. Nisu završili koncert kao prošla dva puta, recimo.
d) nisu svirali ni u Koprivnici ni u Zagrebu, zato su otišli na tri koncerta u Srbiju, baš me zanima kako će tamo proći. Ne znam zašto kod nas nema interesa za nešto više od tisuću DEM dovesti ovakav bend, ali to će već Sale razglabati (ako nije) u Jutarnjem.
e) mislim da Monika može biti zadovoljna, vrlo blizu je nule, a i odlično se zabavila. Drago mi je bilo vidjeti novoregrutiranu FV ekipu, ali falit će mi Nina na Andre Williamsu.
f) ne znam kako opisati još puno toga što je između redova, i samo mogu poručiti da jedva čekam nove Electric Frankenstein, a i Zeke su opet u pet-brzih-jedna-spora formi, a to treba provjeriti uskoro i u Zagrebu...

Toni Š.