CHAOS U.K.
APATRIDI
SROU PA LETU

20.05.2001 Zagreb, Močvara

 

Kao klinac sam na Chaos U.K. razbijao glavu i pojma nisam imao da li ću ih ikad gledati u živo.
Evo i to se desilo u Močvari u nedjelju.
Vani brdo ekipe i nitko ne ulazi, čak i kada su slovenski Srou Pa Letu počeli svirati svoj žestoki i onako pravo slovenski old skul hard core punk. Ako je neko pomnije pratio i slušao stare i novije slovenske punkere mogao je primijetiti atmosferu koja je po mom mišljenju rezervirana baš za slovenske bandove. Nakon njih Apatridi koji unatoč dugom stažu na sceni imaju par demo snimaka i jedan Lp. Band je prilično poznat i mlađoj ekipi koliko sam imao prilike vidjeti.


Bez puno čekanja i natezanja izlaze i Chaosi i odmah počinju žestoko,svirali su uglavnom starije stvari i to sa albuma Enough to make you sick , King for a day, Chaos U.K , eee da ne zaboravimo da je najžešći mlatež bio na pjesmi "4 Minute Warning" koja je jedna od najpoznatijih njihovih, izašla još 1981 na kompilaciji Punk And Disorderly, isto tako i na No Security koja se može vidjeti na video kompilaciji UK/DK. Nakon skoro sat i po sviranja dolazi na red i zadnja stvar Cider Up Landlord i još jedna o cideru koju nisam do onda čuo. To je valjda bila jedna od novijih.
Totalni CHAOS taj CHAOS baš imaju onaj punk štih. Normalno da sve prođe kako treba izbio je i fajt između nekog tipa i jednog punksa iz Zagreba. Kasnije su tipa zgazili ljudi vani i ne znam kako je prošao .Valjda je još živ.

Željko Zebić