BAMBI MOLESTERS

3.8.2002. Mali Lošinj
Publika M. Lošinja imala je 3.8. 2002. priliku vidjeti jedan od zasigurno najperspektivnijih bandova hr. rock miljea- Bambi Molesters. Koncert, koji je u osnovi koncipiran kao presjek dosadašnjeg 8- godišnjeg glazbenog opusa, trajao je od nekih 21. 30 (sram me bilo, propustih prve dvije stvari!) do 23 00 h.

Nažalost, zbog organizacijski uvjetovanog vremenskog limita, koncert je završen u prije navedeno vrijeme, unatoc vrlo dobrim reakcijama publike, te volje samog banda da ponovo iziđe na stage. Glazbeno definitivno potkovani, uigrani, sigurni u sebe, vrlo šturog scenskog izričaja (u oči upada crno bijela kičasta prostirka koja nedvosmisleno budi dvije asocijacije međusobno prožete- SEX WITH THE CRAMPS). Tako prostorno i simbolično odvojeni djeluju prilično hladno, no istodobno pokazuju svoju sposobnost da magično privuku publiku svojim zvukom. Sam band nešto se teže privikao na način na koji ih je organizator implementirao u jedan prostor koji svojim arhitektonskim rješenjima više pogoduje održavanju ljetnih tribina Medicinskog fakulteta na temu OVISNOST I SURF- KRAVA I KOZMETIKA MODERNOG DRUŠTVA, nego za jedan uspaljeni nabrijani koncert. Da, upravo takav je bio……..

ALBUM + SURADNJA

Kada govorimo o suradnji B.M., sa drugim izvođačima, neizbjezno je spomenuti P. Buck-a i C. Eckmann-a, kao dvije osobe iz svijeta rock glazbe koji su uočili i prepoznali prave kvalitete banda. Članovi otkrivaju planove za daljnje projekte sa C. Eckmann-om, te da u toj kolaboraciji sebe prvenstveno vide kao prateći band (nejasno je da li se to odnosi samo na rad u studiju ili i na koncerte). Sigurno je jedno, B.M. svirat će na svadbenom slavlju Chrisa i njegove izabranice ove jeseni u Ljubljani. Na kraju, ipak, ostaje nam da se upitamo da li vokalne eskapade na novom albumu ukazuju na laganu promjenu stila ili su tek test za neku buduću kolaboraciju. Vrijeme će pokazati…..

CRNJAK ZA KRAJ

B.M. ući će u povijest HR rock-a kao band koji je preživio torturu nadobudnih nadrinovinara, koji su uveli novu- staru žutotiskovnu doktrinu u domenu radio prijenosa. Zamislite, svaku stvar u live prijenosu biser je britko zasvinjario i prokomentirao.
Fuj!

ZA SAM KRAJ POZDRAV SVIM SURFERIMA I BANDOVIMA BEZ UGOVORENIH GAŽA!


Rock on Hip Hop
Vas Pussy Molester (T.Z.)