ANALENA

8.3.2003. Vinkovci, Walkow


Subota, sunčan dan. E, da. Dužan sam ispriku&upozorenje pošto će sve što slijedi biti pretjerano zadovoljan tekst. I, neću se truditi objašnjavati zašto sam takav, jednostavno: analenci su zaaakon. I ako ste suprotnog mišljenja, nemojte čitati nastavak.
Inače, to je bio onaj vikend, koji priželjkuješ svakog utorka, kad ti se gadi cijeli svijet i jedva čekaš Petak. Taj petak su svirali u Županji i o tome neću ništa spominjati osim predgrupe, nove županjske koncertne atrakcije, (možda malo) nezgrapnog imena Mental Protest, ali koji su nas svojom nabrijanom crossover kombinacijom zaista zabavili.

A Pijačni Dan je počeo kavom, šetnjom sunčanom stranom ulica i duhovitim opaskama na račun istih. Bakina pita od poriluka i Ninin slatki kupus plus pole su stvari kojima se ne može odoljeti i svima nam je bilo jasno da će popodne biti za pamćenje. Mijo, Ana, Miran, Six i Zet su dragi ljudi. Njihove priče uz kavu o dogodovštinama sa evropskih putešestvija pod imenom Analena su genijalne. Od tog popodneva sam postao puno-više-nego-fan.

Od tada mi je Analena tajni bend, koji mi znači nešto kao…prijatelj. Nešto kao Six koji simpatično na radiju odgovara smušenom voditelju na glupa HTV-pitanja o uzorima, stilu i planovima. Kao Miran koji čita knjigu o kompozitorima ozbiljne glazbe na podu moje sobe i, onako slovenski ozbiljno, ignorira sve moguće šale. Analena je Nino koji im sa sjajem u očima prepričava zanimljivosti o Vinkovcima. Analena je Zet koji oduševljeno pristaje na sudjelovanje u projektu Tribute to Husker Du. Analena je Mario koji nije nikad čuo za njih ali su mu se učinili kao dobri ljudi, pa baš da vidi kako oni sviraju. Analena je Mijo koji zna najbolji vic 2003. Analena je Bruno koji je poslije koncerta pitao Anu jel se možda zove Ena. Analena je Miki koji je pred kraj došao sa Irenom, prvom pjevačicom grupe i kojega znaju svi dobri ljudi na svijetu. Analena je Viki kojega je njihovih prvih par pjesama uplašilo pa se nasmijao. Analena je Ištva kojemu je super što su oni došli u ovaj-naš-kraj. Analena je Ana koja voli Calvina&Hobbesa. Analena je Danijela koja je poslije došla do Vukovara za 3 minute. Analena je Damba koji je odlijepio na obradu Guns Of Brixton. Analena su Pero i Bobo koje su oni podsjetili na Guano Apes. Analena je i Slaven koji je rado pristao da odsviraju par pjesama prije zagrepčana koji nemaju dosta materijala.

Analena je… to su ti emocije.

Analena je: tonisaric@inet.hr