TJEDNA VIZITA 142.

 

TV PIRAMIDA

Nogometna histerija polako jenjava, još samo dvije tekme, ona za treće i prvo mjesto, a većina televizija, pa i HTV koji prenosi nogomet - već su ukinule većinu emisija i počele s reprizama. Nogoloptačko prvenstvo ostat će zapamćeno kao "sudačko prvenstvo", suci su prekrojili rezultate previše utakmica, pa se čini da bi za sljedeće veliko natjecanje trebao biti angažiran i naš - vlč. Zlatko Sudac! Ili možda promijeniti pravila, pa neke suce, poput Colline, vratiti iz penzije, makar da budu supervizori sudačkih odluka uz TV kamere, uz ovlasti poništenja ili priznanja gola, ofsajda...  Nakon što smo navikli na svakodnevne 3-4 utakmice, u pauzama dobro je došla "Formula 1", pogotovo američka pobjeda Michaela Schumachera koja vraća nadu da Alonso nije već postao prvak, već da se treba bar još malo pomučiti. A i prijenosi iz Wimbledona ovisnicima o sportu, posebno nogometu, poslužit će kao odlična zamjenska terapija, pogotovo ako Ančić uspije razvaliti Federera.

RTL dnevno reprizira seriju "Nestali" od samog početka i vjerojatni pun pogodak - legendarnu seriju "Sjever i Jug" (slijedi li nam uskoro "Povratak u Eden"?), Nova TV svakodnevno "Našu malu kliniku", "Kevin Hill", a "Seinfeld" se već udomaćio kod ljubitelja serije (razapnite me slobodno, no u te se ne ubrajam, kao što mislim da su i "Prijatelji debelo precijenjeni). Zato se repriza legendarne "Crne guje" na HTV-u od 10. srpnja neće propuštati!

Oproštaj tjedna svakako je posljednja "Sanja", koja tako nije došla do svoje 500-te emisije, koja je bila vrlo blizu. RTL je čak odbio i ponudu bosanske televizije OBN koja je htjela nastaviti sa produkcijom, ne samo sa reprizama. Ne sumnjam da će se najesen na nekoj od televizija pojaviti, u nekom sličnom formatu "Doležal show" jer Sanja je sve rutiniranije vodila i zahtjevnije teme, ne bi se začudio da je, recimo angažiraju i da vodi "Nedjeljom popodne" na HTV-u, no možda je izglednije da je uzmu na Novoj TV, u nekoj emisiji nasljednici "Nove navečer" ili "Loptomanije".

Imali smo prilike vidjeti i specijalne, oproštajne emisije sezone "Zuhra showa", "U sridu", sa "gostima" dosadašnjim komentatorima Milanom Ivkošićem, Pavlom Kalinićem i Denisom Kuljišem, kao i "Piramide" u čijoj drugoj sezoni je premoćno Arijanu Čulinu i Ivana Čehoka pobijedio Damir Kajin, koji uz prošlogodišnjeg pobjednika Milana Bandića vjerojatno čeka trećeg godišnjeg pobjednika za neku "dijamantsku ultra Piramidu" 2007., a neki gledatelj mogao bi tad možda zaraditi i milijun kuna! Samo da se opet negdje uživo ne angažira Silvija Luks koja nije trebala biti u live prijenosu fešte ispred zgrade HTV-a, uživo previše govori (i griješi) pa ne da sugovorniku do riječi, Mate Granić jedva je u 2 minute nešto rekao od njenih "bilićevskih" pitanja, Alku Vuicu proglasila je glumicom, Luku Kelera predstavila kao gubitnika! A nisu imali pravo na repliku, ili se jednostavno nisu snašli. Ili su bili previše fini da uživo "spuštaju" na greškama. Kao i gosti i laureati na fijasku zvanom "Modni Oscar".

07.07.2006.

DARKO CIGLENEČKI