SOUTHERN STORM

 


Nova rock atrakcija iz BiH, melodic heavy metal progressive grupa, Southern Storm iz Tuzle, po drugi put u kratkom vremenskom razdoblju gostuje u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Prvi nastup u Rock klubu Pauk desio se 01.03.2002. godine i ocjenjen je kao veoma uspješan.


Ovog puta, grupa Southern Storm će nastupiti u Klubu San Antonio u Sesvetama (16.05.2002. godine) i u Klubu Max&mum u Zagrebu (17.05.2002. godine). Svi ljubitelji dobre i muške rock svirke su dobrodošli.

Grupa Southern Storm je osnovana 1998. godine. U zadnjih godinu dana postigla je nekoliko velikih uspjeha koji nisu slučajni. Grupa Southern Storm proglašena je sveukupnim pobjednikom zeničkog Heineken BH Rock Festivala - najveće muzičko-takmičarske manifestacije održane prošle godine u BiH u kojoj su učešća uzela 42 benda sa prostora cijele BiH. Grupa Southern Storm je u studiju Muzičkog Centra Pavarotti u Mostaru snimila materijal za svoj prvi album sa 13 pjesama koji je trenutno u fazi finalne obrade, a na tržištu se očekuje ljetnih mjeseci ove godine.

Svojim velikim uspjehom grupa Southern Stoirm smatra i uvrštavanje u program nakoliko najvećih muzickih priredni ove godine na prostorima ex
YU kao sto su: 8th Biker Days Pula, 2. Moto susreti Varaždin, Rock festival u Sarajevu, Rock revija 2002 u Banja Luci, Festival Exit u Novom
Sadu, Festival Lent Maribor, solistički koncert na dan otvorenja Heineken Music Fest-a u Zenici itd. Na temelju visoko profesionalnog pristupa radu i kvaliteti svoje muzike, grupa Southern Storm se nada da će se uspjeti nametnuti na muzičkoj sceni Evrope cemu je podredila sve svoje planove za slijedeću godinu.

Više informacija o ovoj grupi moze se naći na
Southern Storm Official web stranici - http://southernstorm.net .

Dragan (Dragutin Matošević), manager
http://muzika.bosnia.ba
(preko 185.000 posjeta)