BANJA LUKA art&music news

(no 4, by Sanja Nikolić)

Lijepo vrijeme ovih dana, prekrasno da se malo svi izvučemo iz ovoga zimskog napornog sna. Dosadilo, mada da postoji ona varijanta boljeg standarda, pa zimovanje, pa skijanje, vazdušne banje, možeš misliti, kad od toga nema ništa, udiši ovo malo vazduha sto imas doduse zagadjenog, ali sasvim dovoljnog, a i nije se dobro navikavati na luksuz, ne daj bože, imati pa nemati, nije dobro, ali da se prežvakati i preživjeti.

Misterija oko nastupa grupe Magacin prošle sedmice u našem gradu još uvijek je nejasna, zvanično koncert je odgođen zbog bolesti nekog od članova, no međutim iza paravana čuje se priča da je u pitanju loš odaziv banjalučke publike koja je ipak, a posebno ženska populacija, sa Alkom Vuicom provela dva sata u diskoteci Titanium 21 februara.

Večeras u sarajevskoj Skenderiji održaće se izbor za pjesmu Evrovizije, gledaoci će glasati Internetom i telefonom, regularnost će pratiti kontrolni žiri, svjetlosna oprema je posuđena iz Slovenije, sve ovo zabilježiće 18 kamera, a režiju ovog izbora potpisaće Dino Mustafić.

Jedina Banjalučanka koja će nastupiti je Nataša Railić, student Filozofskog fakulteta, mlada i talentovana djevojka koja već deset godina plovi u ovim vodama, od hora Vrapčići, Đurđevdanskog festivala, pa da ozbiljnijeg hora Banjalučanke. Autor kompozicije Trenutak, koju će pjevati Nataša je Mladen Matović.
Mislim da je Evrovizija vec prežvakana, sve te pjesme i izvođači su kratkog daha, mnogi ih čak niti uspjevaju zapamtiti, a i ja sam lično memorisala samo švedsku grupu Abba i maratonca ove manifestacije Jonny Logana.

Posebno je dirljivo gledati sam tok glasanja, mislim da većina samo to i pogleda, od samo sada sjene, nekada veoma značajne igranke Evrope-Evrovizije.

2.3.2003.

BANJALUKA art&music news no.3 (24.2.2003.)

BANJALUKA art&music news no.2 (31.1.2003.)

BANJALUKA art&music news no. 1 (siječanj 2003.)