E-ntervju:

KRÜGEL
(Veliko Trgovišće)

("unificirana" pitanja mejlao ace/D.C. i još se premišlja ima li smisla poslati dodatna)

KAD I GDJE JE NASTAO I DJELUJE BEND?

1993., u Klanjcu (???) nastaje KRÜGEL. Bilo je to nekako logično i potpuno spontano pretapanje naših životnih interesa i djelovanja u organiziraniji, viši sistem percipiranja i izražavanja (you make me sick, I make music). KRÜGEL radi u Velikom Trgovišću gdje i živi muziku koju svira (ili obrnuto).

POVIJEST OKUPLJANJA: ČLANOVI U BENDU OD POČETAKA DO DANAS (GODINA ROĐENJA I MJESTO-SVIH U BENDU, ADRESA I TELEFON... OSOBE ZA KONTAKT), GDJE SU DRUGDJE SVIRALI (AKO JESU), TKO ŠTO SVIRA I ZAŠTO...

KRÜGEL su: Luka Juranić (1970-2100) bas gitara i vokal, Saša Bunić-Eugen (1974-2100) ritam i solo gitara Daniel Futivić (1973-2100) bubnjevi. Kontakt adresa: 49214 Veliko Trgovišće, Bregovita 1, Tel. Eugen 049-236-742 i Luka 099-541-521.

GDJE STE SVE SVIRALI (MJESTO, DATUM, OSTALI BENDOVI...) ?

Imali smo oko 25 koncerata. Datume i imena, nažalost, ne pamtimo. Više nas zanimaju lokalni običaji i kultura kraja u kojem sviramo.

ŠTO STE SVE OBJAVILI?

Objavili smo samo jedan demo naziva ADRENALIN (1997).

KOLIKO IMATE GOTOVIH PJESAMA, KOLIKO NASTALIH...

100 gotovih. 200 nastalih i 300 nestalih. 3 plave.

KAKO NASTAJU PJESME, PRVO TEKST PA MUZIKA, OBRNUTO, ISTOVREMENO, TKO JE TU GLAVNI, RADI LI TO CIJELI BEND...

Pjesme nastaju, prvo tekst pa muzika, obrnuto, istovremeno (stvarno si to dobro opisao - a i vi odgovorili, te se postavili prema ovom E-tervjuu! Podaci mi trebaju jer bi sve ovo u neko skorije vrijeme moglo završiti u nekakvoj knjižici o zagorskom rocku, cijenim i zezanciju, no ako to ide nauštrb informacija i osnovnih podataka onda je bend jako neozbiljan i neprofesionalan- op. ur.).Tko je tu glavni, nemamo pojma. Bend "to" radi redovito. KRÜGEL se opija okolinom, KRÜGEL "to" (po)vraća okolini.

IZ ČEGA CRPITE INSPIRACIJU - ŠTO VOLITE SLUŠATI, ČITATI, GLEDATI (MUZIKA, KNJIGE, ČASOPISI, FILMOVI, TV...)

Inspiraciju crpimo iz zemlje. Slušamo i gledamo SAUNDGARDEN.

ČIME SE JOŠ BAVI SVAKI ČLAN BENDA: (NE)RADI, UČI, STUDIRA, ŠTO RADI U SLOBODNO VRIJEME: HOBI, ZANIMACIJE, PREOKUPACIJE...

Luka-bas gitara i vokal Eugen-solo i ritam gitara Dante-bubnjevi (? - op. ur.)

VIZIJA BUDUĆNOSTI I AMBICIJA BENDA: ŠTO KANITE POSTIĆI, KOJIM KORACIMA, PUTEVIMA, ŠTO SLIJEDI...

Beetweeness laying down or looking for the stars as lonely as you are what's the difference?
as easy as you come indifference?
like wild thoughts with broken words allways running & going nowhere

DODAJTE NA KRAJU SVOJU PORUKU, ONO ŠTO BI HTJELI REĆI, A NIJE VAS SE PITALO, VAŠA RAZMIŠLJANJA O SITUACIJI DANAS...

MUZIKA, Vrti se u krug. MEDIJI, Vrte se u krug. POLITIKA, Vrti se u krug. SVIJET... Ipak se okreće.
(Ali očito ne i i vi! BENDOVI - vrte se u KRUG-EL -op. ur.)

Nakon ovog E-ntervjua sigurno se ne pitate zašto KRÜGEL već toliko godina sviraju, a nisu ništa opipljivo postigli (a mogli su i zaslužuju to, makar objavu CD-a). Meni je to i već prije bilo jasno, no to se bendovima jednostavno ne da objasniti. Svatko je car u svojoj ladici, u svojoj sobi i nedaj bože da se nekome nudiš, da pokušaš uspjeti, da ne težiš nekakvom besmislenom savršenstvu (koje, naravno ne postoji) pa ćeš tek onda pokazati da su dotad svi bili u krivu što te nisu otkrili - a ti to ni sam nisi htio, niti hoćeš i dalje!? Da bend hoće i zna medijjski djelovati ne bi se ovako postavljao prema intervjuima! Ako te pitanja i iritiraju, bar korektno odgovori i ne glumi "uvrijeđenu zvijezdu"!
(vidi kolumnu "Mali priručnik za demo bendove na ovom sajtu, morat ću ga još dopunjavati, izgleda...)...

 

P.S. Ako netko ima ideju neka napiše dodatna (ili skroz nova) pitanja za intervju koja bi obuhvaćala i osnovne stvari i podatke o bendu (izvođaču), ali i njihova razmišljanja, zanimljivosti i sl. ... bez čega je svaki svaki intervju dosadan (i kao takav nepotreban), i svodi se na ona tri TV pitanja: Što je bend radio? Što sad radi? Kakvi su planovi?

Tko je zainteresiran (a nije dobio mejl pitanja) neka i sam odgovori na ova moja pitanja (i nek se sam pita dodatno) za intervju i neka ih mejla natrag! Po mogućnosti i sa bar jednom fotkom i tekstovima pjesama, što je također uključeno u mejl poruku...

CU!